Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Szokatlan vendégek Túrkevén - avagy megmenekültek a mókuskölykök


   Szokatlan bejelentést kapott a Nimfea Természetvédelmi Egyesület Környezeti Tanácsadó Irodája 2015 augusztus 18-án.
A túrkevei Tüzépen egy odvas fából egy mókuscsalád került elő. Az egy anyaállatból és három kis szinte újszülött kölyökből álló család igazán meglepte a Tüzép dolgozóit, akik azonnal értesítették az egyesületünket.

 Egyesületünk munkatársa felmérte helyzetet, és megismerte a mókusok hihetetlen történetét: az odút tartalmazó fa Erdélyből származik, vagyis a mókusok azóta már túl voltak a fa kivágásán és a több száz kilométeres utazáson is. Az alig pár napos mókuskölyköknek egyedül esélyük sem volt a túlélésre (egyikük már holtan került el az odúból), ezért munkatársunk a Tüzép dolgozóival együtt tett egy próbát, hátha az éjszaka az anyaállat visszatér kicsikhez, és sikerülne az egész családot egyben biztonságos helyre eljuttatni. De sajnos az anya valószínűleg az erős stressz miatt elhagyta a kölykeit, és reggelre sem volt nyoma, így Hortobágyi Nemzeti Park természetvédelmi őrszolgálatával együttműködve rekord gyorsasággal sikerült a szarvasi Körösvölgyi Állatparkban helyet találni a kis mókusoknak, ahol rendelkeznek kellő tapasztalattal az ilyen fiatal, pici állatok nevelésében is. A mókusok azóta is az Állatparkban vannak, és szépen növekednek.

 

 

 


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -