Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Leltár készült a megye helyi jelentőségű természeti értékeiről


   Már több évtizede, hogy világot látott az utolsó, hasonló jellegű összefoglaló munka. A Herman Ottó Természetvédő Kör az idei évre elnyert Zöld Forrás pályázata azonban lehetőséget adott arra, hogy számba vehessük Jász-Nagykun-Szolnok megy helyi jelentőségű védett természeti értékeit és tapasztalatainkat egy tartalmas, színvonalas kiadványban mutassuk be az érdeklődők számára.

 Felméréseink során ugyan sok csalódás, szomorúság ért bennünket a rossz állapotban talált helyi védett területek láttán, ám még ennek ellenére is büszkén jelenthetünk ki, hogy értékesebbnél értékesebb élőhelyek menekülhettek meg a pusztulástól a megyei önkormányzatok példamutató hozzáállásának köszönhetően.

 A pdf formátumban elkészült Értékleltár, illetve az interaktív honlap formájában létrehozott, hasznos információkkal kiegészített Természetvédelmi Kalauz recens adatokkal, gazdag képanyaggal mutatja be megyénk helyi jelentőségű természeti területeinek és emlékeinek jelenlegi állapotát.

 A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Természetvédelmi Kalauz névre keresztelt honlap a http://hotek.hu/helyivedett/ linken érhető el, a Természetvédelmi Értékleltár pedig itt tölthető le.

Minden kedves Olvasónak kellemes időtöltést kívánunk!

 

 

 


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -