Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra


Pusztán Természetesen - zárul a "PásztóLife" program

  Október 22-én egy napsütéses délutánon rendeztük meg a négyéves Life programunk zárórendezvényét, melyen a program partnereit és érdeklődőeket is egyaránt vendégül láttuk. A "Pásztó-puszta pannon szikes gyep helyreállítása és megőrzése fenntartható gazdálkodási módszerekkel" elnevezésű projektünk célkeresztjében a helyi védettséget és Natura 2000 oltalmat élvező Pásztói-legelő volt. A projekt keretében Túrkeve városi egykori csordalegelőjének mintegy 90-100 hektárnyi területén indult meg a természetvédelmi szempontú gazdálkodás, az extenzív legeltetés és kaszálás. Ehhez a Life program a legelő állatállomány (őshonos fajták: rackák, magyar szürkék, magyar tarkák és bivalyok) és a hozzákapcsolódó infrastruktúra kialakításában segített. A program nagy hangsúlyt fektet a bemutatásra, ennek keretében számtalan újságcikk, tudományos cikkek jelentek meg, konferenciák és kitelepülések valósultak meg illetve új eszközökkel bővült tanösvény és egy természetfilm is elkészült.
  A zárórendezvényen már jövőbe is tekintettünk, hiszen a LIFE programunk mellett további futó és induló programunkat is bemutattuk, úgymint a környékbeli védett madarainkat célzó és a párizsi klimacsúcsot népszerűsítő programunk.

 

 

 

 


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -