Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Civil tüntetés a gyenge párizsi klímamegállapodás-tervezet miatt

A Magyar Természetvédők Szövetsége a Föld Barátai nemzetközi zöld szervezettel együttműködésben felhívja a figyelmet, hogy a frissen asztalra tett klíma megállapodás-tervezet egyelőre messze elmarad az igazságos vállalásoktól és elégtelen éghajlatvédelmi intézkedéseket tartalmaz.

A klímacsúcson résztvevő civil szervezetek, szakszervezetek és mozgalmak a gyenge megállapodás-tervezet miatt több mint 500 fős spontán ülő tüntetést szerveztek tegnap Párizsban, a tárgyalás helyszínén. A Magyar Természetvédők Szövetsége ezúton is felhívja a hazai tárgyaló delegáció és a kormányzat figyelmét arra, hogy támogassa: a 1,5 °C-os globális felmelegedési küszöbre utalás kerüljön bele a klímacsúcs megállapodás-tervezetébe, mert a klímaváltozás szempontjából sérülékeny országok számára ez a biztonságos küszöb.

A szervezet egyúttal hatékony klímavédelmi lépéseket vár a kormányzattól, beleértve a lakossági energiahatékonyság jelentős támogatását és a hulladékmegelőzés elsőbbséggé tételét az égetéssel szemben.

Ajánljuk figyelmébe „Klímacsúcs civil szemmel” blogposzt-sorozatunkat: 7 tévhit a klímavédelemről – fiataloknak és minden érdeklődőnek az alapvető kérdésektől a szakmai szintig; továbbá a klímacsúcs elemzése szakmai szemmel, dr. Faragó Tibor helyszíni napi tudósításaival:
http://mtvsz.blog.hu/

Fotók a Föld Barátai akciókról:
https://www.flickr.com/photos/foei

https://www.flickr.com/photos/paris-climate-conference/albums/72157662072568461

További információ a Magyar Természetvédők Szövetsége Ökodiplomácia programjáról itt található:www.mtvsz.hu/parizs_fele

További információ, interjú a klímacsúcs alatt és után is:
Botár Alexa, klíma-energia programvezető, alexa@mtvsz.hu, 70/340-8997


 

 

 


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -