Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Környezeti tanácsadással a hulladékok csökkentéséért

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület a Hulladék csökkentési hét keretében  szeretne meghívni minden kedves érdeklődőt a Hulladékcsökkentési hét programsorozataira, melynek legelső napján, (2016.11.22. kedd 10 óra) a környezetbarát tisztítószerekkel, nagyszüleink tisztítási praktikáival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Helyszín: Fekete István Oktatóközpont, Túrkeve, Erdőszél u. 1.

Takaríts környezetbarát tisztítószerekkel!

Környezeti tanácsadóinkkal segítünk megismerni, mikre cserélheted le a háztartásodban fellelhető mérgező anyagokat, tisztítószereket.

Csatlakozhatsz a házi készítésű környezet‐ és emberkímélő tisztítószereket gyakorlatban is ismertető műhelymunkánkhoz (pl. mosószóda, gesztenye, eset, hamulúg…). Megbecsüljük azon mérgező anyagok mennyiségét, amelyeket nem használunk fel a jövőben, ha az alternatív szereket választjuk. Az is előfordulhat, hogy még az ablakodat is megpucoljuk, csak hogy alátámasszuk igazunkat.

 

 

Valamennyi résztvevő számára az akcióhoz kötődő, hasznos ajándékokat adunk át:

ételtároló doboz, kulacs, vászonszatyor, fa toll, környezetbarát tisztítószerek, stb.

Háttér: Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében tavaly 476 akcióötletet valósítottak meg önkéntesek Magyarországon. Idén ettől is több hulladékcsökkentő, szemléletformáló akció valósulhat meg a kampány keretében 2016. november 21‐29. között.

Kereken hatvan akciót szervezünk november 19‐és 29 között a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának tagszervezeteivel az Európai Hulladékcsökkentési Héten.

A kampány célja idén is a figyelemfelhívás, a hulladékokkal kapcsolatos szemléletformálás, minél több önkéntes bevonásával. Hogy mennyire egyszerű módon csökkenthető a hulladék mennyisége a háztartásokban, azt a környezeti tanácsadókkal számos formában igyekszünk megismertetni.

 

További információk:
www.kothalo.hu, www.hulladekcsokkentesihet.hu,
https://www.facebook.com/zoldhaztartas/?fref=ts,
kothalo@kothalo.hu,
06‐70/600‐2852
https://www.facebook.com/szelektivinfo/?fref=ts

Támogató: Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság

 

 


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -