Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Közösségi komposztálót kaptak a Balogh János utca lakói

 A komposztálás a legősibb hulladék-újrahasznosító eljárás. A természetben komposztálás folyamata magától játszódik le, csak utánoznunk kell! A társas házaknál gyakran nem tudják megoldani, hogy a konyhai és kerti szerves anyagokat komposztálhassák, azaz újrahasznosíthassák.

 November végén az Európai Hulladékcsökkentési Hét apropójából egy picit jobban figyelünk az általunk termelt hulladékokra.
A keletkező zöld hulladék 100 %-ban alkalmas komposztálásra (újrahasznosításra), de gyakran inkább kidobásra/elégetésre kerül, sőt sokszor nem is szelektíven a vegyes hulladékot tartalmazó kukába kerül.

 A háromrekeszes, nagy méretű komposztládával megadjuk a lehetőséget néhány család számára, hogy a náluk termelődő zöld hulladékot újrahasznosíthassák és a keletkező komposztot, amely remek remekül pótolja a talaj tápanyag tartalmát, a kertjeikben felhasználják.

 

 


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -