Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Workshop a molnárgörény (Mustela eversmannii) fajmegőrzési tervéről

    2017. január 11-én került megrendezésre az a workshop, ahol a molnárgörény fajmegőrzési tervéről tanácskoztak a fajjal foglalkozó, arról ismeretekkel rendelkező szakemberek.
  A téma nem előzmény nélküli, ugyanis a Magyar Biológiai Társaság által 2016. április 1-3. között, Mórahalmon, „Zászlóshajók, karizmák és esernyők: mit tehet az emlőskutatás a természetvédelemért” címen megrendezett természetvédelmi biológiai műhelytalálkozón már hangzott el egy előadás a molnárgörény (Mustela eversmannii) egy elkészült – nem hivatalos – fajmegőrzési tervével, tulajdonképpen a fajt érintő természetvédelmi kérdésekkel kapcsolatban. Ekkor derült ki, hogy a fajmegőrzési terv egy hivatalos verziójának elkészítéséhez akadna még tisztáznivaló bőven, így legtöbben tudni vélték, hogy a molnárgörény fokozottan védett státuszú, holott nem az.
  Jelen találkozón, amelynek a Herman Ottó Természetvédő Kör otthona, a Fekete István Oktatóközpont adott helyet, a hivatalos fajmegőrzési terv és a fokozottan védett státuszúvá nyilvánítás dokumentumait készítették elő a meghívottak.

 

 

 

„Őshonos pusztai kisragadozónk, a molnárgörény"

PTKF/955/2016.

 


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -