Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

"Láss a polcok mögé!"

2017. március 13-20-ig megtekinthető a Magyar Természetvédők Szövetségének és Bors Alapítványnak a közös vándorkiállítása, a Nimfea TE szervezésében, mely a 'Láss a polcok mögé' elnevezést kapta. A kiállítás a környezettudatos vásárlásra szeretné sarkallni nemcsak a kiállítást megtekintőket, de fogyasztói társadalmunk valamennyi tagját is.

„A felmérések azt mutatják, hogy vásárlásaink egyre nagyobb részét bevásárlóközpontokban, szupermarketekben bonyolítjuk le, így nagyon fontos lenne, hogy minél több helyen jelenjenek meg az ökológiai gazdálkodásból vagy méltányos kereskedelemből (fair trade) származó termékek.” – mondta Kapitányné Sándor Szilvia, a Magyar Természetvédők Szövetsége programvezetője.

„A bevásárlóközpontok térnyerésével párhuzamosan sokan keresik a régi ízeket, hagyományos élelmiszereket, a termelői piac hangulatát is. Szeretnénk, ha a kiállítás nyomán sokan kedvet kapnának a biokertészkedéshez, vagy ahhoz, hogy kilátogassanak a péntekenkénti biopiacra a Belvárosi Ligetbe.” – tette hozzá Lenkey Péter, a szervező alapítvány szakmai vezetője.

A kiállítás megtekinthető a Petőfi Sándor Általános Iskola aulájában tanítási időben, mindenki számára ingyenesen, megrendezését a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatta.

További információ:
Vajda Ágnes, Nimfea Természetvédelmi Egyesület, 06202170745

Kapitányné Sándor Szilvia, Magyar Természetvédők Szövetsége, programvezető, (1) 216-7297, szilvi@mtvsz.hu

 

 

 

 


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -