Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Láss a polcok mögé! Kiállítás következő állomása Mezőtúron!

  Útjára indult a Bors Alapítvány és a Magyar Természetvédők Szövetségének tudatos fogyasztással kapcsolatos fotókiállítása

  Mindannyian fogyasztók vagyunk, nap mint nap vásárolunk, és „szavazunk” pénzünkkel egy-egy termékre. Tudatos fogyasztóként jó lenne, ha igyekeznénk megfontolni vásárlásainkat, keresnénk a helyi beszerzési forrásokat, friss, szezonális élelmiszert. Ebben próbál segítséget nyújtani a fotókiállítás, amelyet jövő április végéig 12 helyszínen kerül bemutatásra.
Mezőtúr városában a Giligán Természetvédelmi és Hagyományőrző egyesület szervezi a kiállítást a  Karcagi SZC Teleki Blanka Gimnáziumában (cím: 5400 Mezőtúr, Dózsa György út 17.).

  „A felmérések azt mutatják, hogy sajnos vásárlásaink egyre nagyobb részét bevásárlóközpontokban, szupermarketekben bonyolítjuk le, így nagyon fontos lenne, hogy minél több üzletben jelenjenek meg az ökológiai gazdálkodásból vagy méltányos kereskedelemből (fair trade) származó termékek.” – mondta Kapitányné Sándor Szilvia, a Magyar Természetvédők Szövetsége programvezetője.

  „A bevásárlóközpontok térnyerésével párhuzamosan sokan keresik a régi ízeket, hagyományos élelmiszereket, a termelői piac hangulatát is. Szeretnénk, ha a kiállítás nyomán sokan kedvet kapnának a kertészkedéshez, vagy ahhoz, hogy kilátogassanak a helyi termelői piacra.” – tette hozzá, a Giligán egyesület egyik munkatársa.

A kiállításhoz kapcsolódóan a látogatók egy teszt segítségével képet kaphatnak arról, mennyire tudatos fogyasztók, és felmérhetik azt is, hogy mennyire alaposan nézték meg a kiállítást. Emellett bevásárlós játék is várja a szórakozni vágyókat.

A kiállítás a Karcagi SZC Teleki Blanka Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiumában ( Mezőtúr, Dózsa György út 17) 2017.04.10-től látható, megrendezését a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatta.


További információ:
Vadné Szemes Mariann, Giligán Természetvédelmi és Hagyományőrző Egyesület, +3670/365 8501
Kapitányné Sándor Szilvia, Magyar Természetvédők Szövetsége, programvezető, (1) 216-7297, szilvi@mtvsz.hu

 

 


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -