Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

A Nimfea ökoturisztikai projektjével járul hozzá a hazai turizmus fejlődéséhez

A hat európai uniós ország együttműködésével zajló közös munka célja, hogy hozzájáruljon a védett területek kezelésének fejlődéséhez, illetve a környező közösségek gyarapodásához.

Az Európai Unió (EU) Interreg nevű együttműködése az EU egyik közösségi kezdeményezése, amelyben a tagállamok egész területéről vehetnek részt különböző természetvédelmi szervezetek. Az együttműködés célja a regionális fejlesztés és az európai kohézió növelése. Az Interreg-Közép-Európa egyik nyertes pályázata, az úgynevezett "Central Europe Eco-Tourism - CEETO", a fenntartható turizmust támogatja a védett természeti területeken Olaszországban, Ausztriában, Németországban, Szlovéniában, Horvátországban és Magyarországon.

A Nimfea a projekt részeként egy kézikönyv írását vállalta, amely előkészíti és segíti a többi partner által megvalósított gyakorlati elképzeléseket. A kézikönyvben összefoglalt kutatás szakmai segítséget nyújt, illetve elméleti eszköztárral segíti elő a védett területek vezetőinek munkáját. Nem utolsó sorban összegyűjti a fenntartható turizmus jó gyakorlatait és módszereit. A projekt a benne részt vevő partnerszervezetek mind teljesebb együttgondolkodásán, és a turizmusban érintett szereplők bevonásán alapul, így növelve a pályázat során megvalósuló beruházások sikerét.

A projekt lezárulása 2020 tavaszán várható.

 

„A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával,
az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.”

A projektben résztvevő partnerek:


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -