Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Részt vettünk a CEETO (Central Europe Eco-tourism) konferencián

A Nimfea is képviseltette magát az október 22-e és 24-e között megrendezett turisztikai rendezvényen.

A horvátországi Opatijában tartott CEETO (Central Europe Eco-Tourism) konferencia elsősorban a védett területek vezetőinek, kezelőinek szólt, és témája a fenntartható turizmus jó gyakorlata volt.

A CEETO az Interreg Central Europe projektje, amelynek célja, hogy a pályázat eredményeként a turizmus a természetvédelmet és a helyi közösségek érdekét hatékonyabban szolgálja.

A közel 80 résztvevőt számláló konferencia részben nyitott volt a szakmai közönség előtt, részben pedig a folyamatban lévő CEETO projektben részt vevő partnerszervezetek egyeztetésére szolgált. Lehetőség nyílt arra, hogy a hat ország kilenc természetvédelmi szervezete beszámolhasson egymásnak a feladataik előrehaladásáról és megbeszéljék a felmerülő nehézségeket. A színvonalas szakmai előadások során több ország turisztikai döntéshozóit hallgathatták meg a résztvevők: minisztériumi és nemzeti parki vezetőktől az önkormányzati tisztségviselőkig.

A turizmusban érintett szereplőknek lehetősége nyílt a tapasztalatcserére, és arra, hogy megismerkedjenek az idegenforgalom negatív hatásainak csökkentésére szolgáló legsikeresebb nemzetközi példákkal.

A konferencia részeként a projektparnerekkel együtt részt vehettünk egy látogatáson a közeli Cres szigetére, illetve eljutottunk a sziget kultúrtörténeti örökségének megőrzésével, valamint a fehérfejű keselyűk védelmével foglalkozó ökoközpontba is. A sziget egyik falujában, Beliben kitűnő példáját figyeltük meg a helyi turizmusban érintett felek együttműködésének, amely a látogatók tudatosítását célozza a védett természeti értékek megőrzésére.

A rendezvény angol nyelvű beszámolója itt található meg.

 

„A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával,
az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.”

A projektben résztvevő partnerek:


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -