Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

A Nimfea a FeHoVán is bemutatkozik ökoturisztikai projektjével

2019. február 7. és 10. között 26. alkalommal kerül sor a FeHoVa, azaz országos fegyver, vadászati és horgászati kiállítás megrendezésére. A Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek találkozóján az idei évben a Nimfea Természetvédelmi Egyesület is képviselteti magát, hogy a természeti értékek megtekintésére irányuló ökoturizmussal, horgász- és vadászturizmussal kapcsolatban felhívja a figyelmet a közösségi részvétellel, vidékfejlesztési hatással megvalósuló, fenntartható tájhasználatot segítő szelíd turizmusban rejlő lehetőségekre.

A horgász- es vadászturizmus hatása egyaránt lehet pozitív, ha e tevekénységek művelői hozzájárulnak a környezeti értékek fennmaradásához és a helyi közösségek gazdasági jólétéhez. A természetvédelem és a horgászat-vadászat közötti egymásrautaltság elvitathatatlan, mivel a védendő és a zsákmányállatok rendszerint egyazon előhelyen élnek. Egyéni kulturáltságtól és etikától függően mindkét tevekénység folyhat károkozás nélkül, a természetvédelemmel összeegyeztethető módon.

Mindannyiunk érdeke a horgászok, vadászok és a természetvédők partnersége. Ahogyan szinten közös érdekünk az, hogy a tájat, a természeti értékeket és a helyi közösségeket megőrizzük a következő generációk számára is. Ezért hiszünk abban, hogy a vadászat es az ökoturizmus között létezhet együttműködés, amely hozzájárul a természeti es kulturális értékek megőrzéséhez, illetve a vidék népességmegtartó képességének megőrzéséhez.

Az egyesület az „A pavilon 311B3” standján a fenntartható turizmust népszerűsítő szakmai kiadványokkal, ajándék plakátokkal várja az érdeklődőket, és mindazokat, akik hajlandóak beszélgetni a fenntartható turizmus hazai megvalósításának feladatairól.

 

A projektben résztvevő partnerek:


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -