Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

 

A Nimfea segítséget ajánl az álláskeresőknek

 

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület segítséget kínál Északkelet-Magyarország területén azoknak, akik az elsődleges munkerőpiacon szeretnének elhelyezkedni.

 

Erős, demokratikus társadalmat csak jólétben élő lakosság teremthet, a társadalom gyarapodásának feltétele ugyanakkor a gazdaság fejlődése. A Nimfea az elmúlt 15 év során aktív szerepet vállalt a fenntartható fejlődés területén, amelyet eddig részben vidékfejlesztési törekvésekkel, illetve a hátrányos helyzetűek segítésével valósított meg.

Az eddig megszerzett tapasztalatokat egyesületünk az Arconic Alapítvány pályázata keretében bocsátja egyaránt az észak-alföldi és észak-magyarországi régió hátrányos helyzetű munkavállalói, illetve áttételesen a munkaerőt kereső vállalkozásai rendelkezésére. Elsősorban a társadalmi igazságosság érdekében megvalósuló munkaerő-fejlesztés, illetve digitális-társadalom erősítése a feladat, hiszen az EU-s tapasztalatok azt mutatják, hogy ebben érdemi potenciál van. A Nimfea vállalja, hogy minél többeket igyekszik bevonni az álláskereséssel, jelentkezéssel kapcsolatos praktikus ismeretek átadásából, illetve adott esetben informatikai alapismeretek oktatásából álló programjába.

A tréningek a hátrányos helyzetű településeken fognak zajlani, melyekben egyesületünk számít a településvezetők és a munkaügyi központok együttműködésére. A tervek között szerepel a látókörünkbe került az álláskeresők összekötése a munkaerőt kereső vállalatokkal.

Lapos Péter


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -