Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

A FeHoVán jártunk

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület kiállítóként volt jelen a 26. alkalommal, február 7–10. között megrendezett FeHoVa (fegyver, horgászat, vadászat) kiállításon a budapesti HUNGEXPO Vásárközpontban. Célunk részben a CEETO nevű ökoturisztikai projekt bemutatása volt, illetve a fenntartható turizmus megismertetése minél több látogatóval.

Az évről-évre egyre népszerűbb fegyver-, horgász- és vadászati kiállításra, - melyen 17 ország képviseltette magát - idén 55 ezer látogató volt kíváncsi. Nagyjából háromnegyedük már visszatérő látogató, de mindig jönnek új érdeklődők is.

Fontosnak tartjuk, hogy velük is megismertessük azt a gondolatot, mely szerint a természeti értékek megőrzése több ágazat közös érdeke. Hosszú távú fennmaradásuk csak mindannyiunk együttes erőfeszítésével érhető el. A fenntartható turizmust fókuszpontba helyező CEETO-projekt azokra a helyzetekre kínál megoldásokat, amikor a természetbe vágyó emberek igényeit a természetvédelem, vagy a helyi lakosság érdekeivel összeegyeztetve kell kielégíteni. Ezzel összefüggésben arra törekedtünk a FeHoVá-n, hogy segítsük a természetvédelem, a vadászat és vadgazdálkodás szereplőinek együttműködését, illetve hogy kapcsolatokat építsünk a fenntarthatóság érdekében. A kiállításon éppen ezért a fenntartható turizmus módszertanának általános alkalmazását szorgalmaztuk a vadász- és horgászturizmus területén is. Sokakkal sikerült beszélgetnünk, több ezer embert és több szakmai partnert tudtunk megszólítani a kiállításon való részvétellel, és megalapoztuk jövőbeni együttműködéseket.

Munkatársaink a rendezvény mind a négy napján várták az érdeklődő látogatókat. Standunkon nem csak beszélgetni lehetett a Nimfea szakembereivel, de az érdeklődők hozzájuthattak a CEETO és más projektek ismeretterjesztő kiadványaihoz, illetve szakkönyveket vásárolhattak.

A projektben résztvevő partnerek:


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -