Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

MEGHÍVÓ

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület szeretettel meghív minden érdeklődőt a CEETO program eredményeit és a fenntartható turizmus alapelveit bemutató, szakmai beszélgetésre.

Egyre gyakrabban találkozhatunk az „overtourism” kifejezéssel, ez a jelenség áll a nemrég megjelent WTO tanulmány fókuszában is. Egyre több szó esik a turizmus káros hatásairól, a médiában is egyre-másra jelennek meg cikkek arról, hogy egyes városokban a lakóknak elfogyott a türelme, és hiába köszönhetik a gazdasági fellendülést legalább részben az idegenforgalmi bevételeknek, mégis elegük van az élhetetlenné váló városukból, ahol nem tudnak parkolni, nem tudnak elmenni vacsorázni vagy a főleg turisták által használt elektromos rollerek és egyéb közlekedési eszközök fenyegetik a gyalogosok biztonságát. Emellett a természeti értékeket is fenyegeti a turizmus, éppen nemrégiben arról érkezett hír, hogy a Fertő-Hanság Nemzeti Park védett tőzikéit taposták le a turisták, de a tengerek, óceánok szennyezettsége is kritikus méretű (persze ez nem kizárólag az idegenforgalom miatt).

Egyre többen keresnek megoldást, alternatív módokat a felelős turizmusra, hiszen magáról az utazásról a legtöbben már nem szívesen mondanának le. Természetesen lehetne beszélni arról, hogy milyen kormányzati, pénzügyi-adópolitikai módosításokra lenne szükség ahhoz, hogy a nemzetközi mobilitás környezetszennyezése csökkenjen, de a mostani beszélgetés fő témája inkább az egyén, az utazó oldaláról közelít: milyen a környezettudatos, autentikus értékeket kereső, felelősségteljes turista, aki utazása során úgy választja meg szolgáltatásokat, hogy a negatív hatásokat minimalizálja, a pozitív hatásokat erősítse?

A CEETO program keretében megvalósuló következő tájékoztató alkalmon ilyen és ehhez hasonló kérdésekről beszélgetünk, ezúttal a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület irodájában.

Cím: Budapest XII. kerület, Költő u. 21.
Időpont: 2019. március 22. 10 órától

Előzetes regisztráció szükséges. Kérjük, hogy részvételi szándékát előre jelezze az info@trollius.hu vagy a kocos@nimfea.hu címen. Sok szeretettel várjuk!

 

A projektben résztvevő partnerek:


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -