Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Segítséget kérünk a csejt-pusztai ürgeállomány megmaradásához!

 

Egy több éven át futó program eredményeként sikerült a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó Csejt-pusztára ürgéket visszatelepíteni 2018-ban. Ez az eredmény azért volt fontos, mert a térségből szinte mindenhonnan kipusztult az ürge kb. 2005 táján.

Egy sikeres áttelelés után ez a visszatelepítés eredményez újból lehetőséget a fajnak a megmaradásra, azonban a szerény telepített állomány (50 egyed) védelme sok feladatot (és költséget) ró egyesületünkre, amíg az önfenntartó állománynagyságot elérjük. Pár naponta etetjük őket, az állományt érzékeny időszakokban őrizni kell, folyamatos védelmi intézkedések szükségesek és idén jó lenne megerősíteni az állományt újabb néhány ürgével, mert sajnos a faj számos ragadozónak tápláléka. Ezeknek a költségeire jelenleg semmilyen támogatás, adomány, pályázat nem áll rendelkezésre, így jobb ötlet hiányában közösségi gyűjtést szervezünk.

Kérjük, segítsen, aki tud, hogy ezt az állományt megőrizzük! Hadd maradjon meg az ürge térségünkben!

Kérjük, ha lehetősége, módja van, utaljon át „ürgetámogatás“ közleménnyel bármilyen összeget a Nimfea Természetvédelmi Egyesület 69800126-16200656 sz. számlájára!

 


 

 


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -