Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra
 

A zöld OT-n jártunk

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület az ökoturizmusról szóló szekcióbeszélgetés szervezőjeként vett részt a 29. Zöld Civil Országos Találkozón.

A Budapesten, 2019. május 31. – június 2. között megrendezett találkozó ezúttal több helyszínen zajlott le. Célunk részben a CEETO nevű ökoturisztikai projekt bemutatása volt, illetve a fenntartható turizmus jelentésének megismertetése minél több látogatóval.

A Greenpeace irodájában pénteken lezajlott szakmai programunk a fenntartható turizmus megvalósításáról és a helyi közösségek bevonásának fontosságáról, illetve lehetőségeiről szólt általánosságban, illetve a Nimfea gyakorlatában. A helyi érdekeltségű turisztikai szolgáltatás világszerte egyre elterjedtebb eszköze a vidékfejlesztésnek éppúgy, mint a természetvédelemnek.

A résztvevő érdeklődők amellett, hogy értékes hozzászólásaikkal emelték a szekció fényét, megismerkedhettek a hat közép-európai ország együttműködésével megvalósuló CEETO projekttel, illetve az ehhez kapcsolódó magyar nyelvű ismeretterjesztő kiadványokkal is.

A Zöld OT honlapja - zoldcivil.hu

Élmények, benyomások – Zöld Civil Országos Találkozó - abitbetter.eu

Lapos Péter

 

   

 

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával,
az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

 


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -