Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

„Energia? Tudatosan!” szemléletformáló, ismeretterjesztő szakkör a Fekete István Oktatóközpontban

A Herman Ottó Természetvédő Kör által a helyi általános iskolák diákjai számára tavaly indított ingyenes, „Energia? – Tudatosan” elnevezésű szakkört a sikeres kezdés után a Covid19 pandémiával kapcsolatos óvintézkedések miatt sajnos félbe kellett szakítanunk. Most, az új tanév kezdetével azonban újra lehet folytatni a foglalkozásokat. Nem gond, ha eddig nem jártál, hiszen bárki be tud kapcsolódni, az előadások előzetes tudást nem igényelnek. Szeretettel várjuk az eddigi és az új érdeklődőket is a 2020/2021-es tanév első félévében is.

A foglalkozásokon maximum 10 fő, 9-14 éves, a fizika, technika iránt érdeklődő, arra fogékony diákokat várunk.

A szakkör szerda délutánonként, heti rendszerességgel, 14:30-tól 15:30-ig tart.

A szakköröket a Covid19 járványhelyzettel kapcsolatos előírások 100%-os betartásával, jól szellőző, fertőtlenített helyiségben, vagy az időjárástól függően, fedett, nyitott, fertőtlenített helyen tudjuk megtartani, a maximális létszámkorlát miatt a szükséges távolság betartása megoldható. Az első új alkalom a tervek szerint 2019. szeptember 30. (összesen 30 alkalom).

A szakkörök helyszíne a Fekete István Oktatóközpont (Túrkeve, Erdőszél utca 1.), mely infrastrukturális és személyi hátterével, sok éves környezeti nevelési tapasztalatával ideális helyszínt biztosít a programok lebonyolításához. A tematika a mindennapi élet során alkalmazandó energiatakarékos megoldások és megújuló energiafelhasználási formák megismertetését tűzi célul, előtérbe helyezve a személyes megtapasztaláson alapuló gyakorlati ismeretek átadását. További témakörök: energiahatékony építési megoldások, egyszerű kísérletek, szigetelési módszerek, napkollektorok házi készítése és kipróbálása, energiahatékonysági jelölések jelentése a háztartásban, hőkamerás épületvizsgálat bérelt eszközzel stb.

Jelentkezéseket, kérdéseket a kocos@nimfea.hu címre várjuk.

 

A programról bővebben

 


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -