Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Időjárás

Fekete István Oktatóközpont
Meteorológiai Állomás

  A nagy múltú túrkevei meteorológia és a Fekete István Oktatóközpont életének is új mérföldköve érkezett el 2013-ban az automata meteorológiai állomás felállításával.
Az állomás a mindennapi időjárási elemek mérésén túl remekül szolgálja a szeretett Hotek-erdőnk mikroklímájának megismerését.

  A professzionális meteorológiai állomás típusa WS-2350, amely alkalmas a legtöbb, fontos időjárási paraméter mérésére, ezek az időjárási elemek a következőek: hőmérséklet, páratartalom, légnyomás, csapadék, szélerő és szélirány, illetve alkalmas a mért információk számítógépes és interneten történő megjelenítésére. Természetesen az állomás megléte önmagában nem biztosítja a meteorológiai adatok helyes mérését. Az állomás érzékelőit helyesen kell elhelyezni a hibás adatok kiküszöbölése miatt.

  Az állomásunk nemcsak mérésre alkalmas, hanem a Fekete István Oktató Központ filozófiájába illően mutatja be a látogatóknak a meteorológiai mérések módszereit és eszközeit.

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -