Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza a fõoldalra

Megközelíthetőségünk

Tömegközlekedéssel:

Túrkeve megközelítése tömegközlekedéssel a vasút és az autóbusz kombinációjával lehetséges. Először el kell jutnia Kisújszállásra, vagy Mezőtúrra. Kisújszállás a Budapest- Szolnok- Debrecen- Nyíregyháza; Mezőtúr pedig a Budapest- Szolnok- Békéscsaba vasútvonalon található.
Mindkét város Túrkevétől 13- 15 km- re helyezkedik el, csak Kisújszállás északi, Mezőtúr pedig déli irányba. Fontos tudnivaló, hogy az InterCity járatok Mezőtúron megállnak, Kisújszálláson viszont nem. A vasúti menetrend internet segítségével elérhető a www.elvira.hu címen.
Sajnos Túrkevére nem vezet vasútvonal, így az utazást autóbusszal kell folytatnia. Mind Kisújszállás, mind pedig Mezőtúr esetében a vasútállomásaikat érintve közlekednek a Túrkevére induló autóbuszok. Fontos azonban tudni, hogy ezek óránként járnak, így indulás előtt célszerű a csatlakozások előzetes, illetve a várakozási idők minél optimálisabb megválasztása. Az autóbuszok közlekedési rendjéről a www.menetrendek.hu/cgi-bin/menetrend/html.cgi internetes címen tájékozódhat. Menetjegyeiket Túrkeve autóbusz állomásig váltsák meg.
Túrkeve autóbusz állomásról a mellékelt térkép mutatja az utat a Nimfea Természetvédelmi Egyesület központi irodájához, illetve a Fekete István Oktatóközponthoz.

Gépkocsival:

Budapest irányából a 4. sz. főúton Debrecen felé haladva Kisújszállásig kell jönni. Kisújszálláson a 4. sz. útról a Polgármesteri Hivatalnál (bal kéz felől) lévő lámpánál kell jobbra fordulni Túrkeve irányába.

Debrecen irányából: Debrecen felől a 4. sz. főúton Budapest felé tartva Kisújszálláson a Polgármesteri Hivatalnál (jobb kéz felől) lévő lámpánál balra kell fordulni Túrkeve irányába.

Békéscsaba felől a Békéscsaba-Mezőberény-Gyomaendrőd-Mezőtúr útvonalon lehet eljutni Túrkevére. Gyomaendrőd felől Mezőtúrra érkezve át kell menni a Hortobágy-Berettyó hídon, mely után közvetlenül Mezőtúr főterére jutunk. Itt a közlekedési lámpánál jobbra kell kanyarodni a Túrkevére vezető útra.

Kecskemét irányából a 44. sz. úton Békéscsaba felé haladva Kunszentmártonnál, a Hármas-Körös hídja előtt balra kell fordulni, Tiszaföldvár felé. Tiszaföldvár érintésével Mezőtúron keresztül lehet Túrkevére jutni. A Tiszaföldvárról Mezőtúrra vezető út közvetlenül Mezőtúr főterére vezet, a főtérre érve a közlekedési lámpánál balra kell kanyarodni Túrkeve felé.

Mezőtúr irányából érkezve a Kuncsorbára vezető elágazás után, Kisújszállás irányából érkezve pedig a kuncsorbai elágazás előtt a "Centrum" tábla szerint kanyarodjon be Túrkevére. Ekkor a József Attila úton halad, egészen a Római Katolikus Templomig, mely már a Széchenyi út kezdete. Innen a mellékelt térkép mutatja az utat a Nimfea Természetvédelmi Egyesület központi irodájához, illetve a Fekete István Oktatóközponthoz.

Figyelem! A bejárás a Fekete István Oktatóközpont Esetében az Ecsegi út irányából történik, a 22/a szám alatt. Amennyiben gépjárművel érkezik, kérjük járuljon hozzá az Egyesület jószomszédi kapcsolataihoz, így a telek bal oldalát szabadon hagyva- lehetőség szerint- a telek jobb oldalán, vagy a közút mellett szíveskedjen parkolni.

Túrkeve megközelítése gépjárművel Megérkezés Túrkevére Eljutás a Fekete István Oktatóközpontig


Nagyobb térképre váltás

  Vissza az aktuális hírekhez                             vissza a lap tetejére

- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -