Vissza a fõoldalra Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Partnereink linkjei Egyesületünk kiadványai Támogatóink Elérhetõségeink

 

 

 

   A Fekete István Oktatóközpont felépülésével lehetőséget kaptunk arra, hogy aktívan vegyünk részt az erdei iskolai programokban, illetve az iskolán kívüli oktatás segítésében.
A központ helyszíne a túrkevei Véderdő, vagy HOTEK erdő, amely mintegy 7 hektáron ad otthont a széles terepi és gyakorlati programoknak egyaránt.
   Az Oktatóközpont épülete előadótermével, 70 -100 fő befogadására alkalmas, technikailag teljesen felszerelten várja a csoportokat. Alkalmas hely van az épületben egyszerre több foglalkozás megtartására is, galériatermünk képkiállításoknak és vándorkiállítások helyszínéül szolgálhat. Az oktatóközpont felkészült bármilyen rendezvény, erdei iskolai program, előadás, fórum, konferencia megtartására, annak teljes körű ellátásával.
Az Oktatóközpont mellett 43 fő elszállásolására alkalmas épület található, amely jelenleg emeletes ágyakkal, hálózsákos szállásként működik.

   A Fekete István Oktatóközpont modullal, programmal rendelkező és nem rendelkező erdei iskolás csoportok jelentkezését is várja. Saját, kidolgozott erdei iskolai programjainkhoz, moduljainkhoz eszközöket és erdei iskolai munkafüzetet biztosítunk. Természetesen helyet adunk olyan csoportoknak is, akik kész programmal rendelkeznek, és csak eszközöket és helyet keresnek erdei iskolai programjuk megvalósításához.
Erdei iskolai programunkban a vizes élőhelyek megismerése, a pusztai életközösségek felfedezése és az erdő megismerése szerepel kiemelt helyen. Változatos terepi programokkal fűszerezett erdei iskolai programunkat ötvözzük a túrkevei kézműves hagyományok, és őshonos szakmák megismerésével.

   Olyan iskolák jelentkezését is várjuk, akik csak egy-egy programrész - előadások, játékok, megvalósítását kérik.

Kapcsolatfelvétel:
5420, Túrkeve Erdőszél u. 1.
56/361-505

- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -