vissza a nyitó oldalraNimfea TE.

     
 

Miért érdemes megjelenni az Interneten

Minden szervezetnek ki kell alakítania a saját imázsát, amit a nagyközönség felé közvetít, amivel a szervezetet azonosítják. Tükrözi az alapítók, illetve a tagok szándékait, tevékenységünket. Ez nem csupán a külsőségeket, - egy logó vagy agy szín kiválasztását - hanem egész magatartásunkat, (köz)szereplésünket jelenti. A munkatársainkban, partnereinkben, a társadalomban szervezetünkről kialakult képet számtalan eszközzel, különböző módon formálhatjuk. Ezen eszközök egyike az Interneten való megjelenés, mint a legdinamikusabbam fejlődő média, ahol erősíthetjük, vagy gyengíthetjük a már meglévő, kialakult képet. Egy szervezet életében semmilyen kommunikációs program nem lehet öncélú, része kell, hogy legyen egy egységes stratégiának, követnie kell az alapvető célokat.

A következőkben a teljesség igénye nélkül sorolunk fel néhány érvet a megjelenés mellett. Abból a feltevésből indultunk ki, hogy célközönségünk rendelkezik Interneteléréssel.

  • Az egész világon közel 1 milliárd ember használja az Internetet. Magyarországon több mint 1,5 millió rendszeres Internetezőt tartanak számon.
  • Az Internet viszonylag kis ráfordítással, gyakorlatilag korlátlan helyet kínál tevékenységünk megismertetéséhez.
  • A világhálóra feltett tartalom éjjel-nappal elérhető.
  • Az információ bármikor módosítható, rugalmas, naprakész szolgáltatást nyújtva.
  • Nem számítanak határok, a világ bármely részéről elérhető.
  • A technológiai lehetőséget kínál a szöveges információk mellett, képek, hangok, mozgóképek, valósidejű információk továbbítására.
  • Nagyon sok civil szervezet alapvető céljai között szerepel a környezeti tudatosság növelése, a környezeti nevelés. Magyarországon is teljesen hétköznapi, hogy már az általános iskolában megtanulják a gyerekek az Internet használatát. A jövő döntéshozóinak mindennapi elfoglaltság a világháló felkeresése...

Az Internet nem használható mindíg és mindenre, de sok esetben könnyítheti meg kommunikációs feladatainkat. Viszonylag kis anyagi ráfordítással hasznos eszköz lehet szervezetünk céljainak eléréséhez.

 

 
a lap tetejére
Nyitóoldal Kinek?
 
 
Nimfea Természetvédelmi Egyesület 2003 - Civilek Online Program